Kinnku-pekonipiiras

Otetaan pakaste piirakkataikina, peruna-ruis ja seurataan valmistuksessa sen ohjeita.

Painellaan taikina sulamisen jälkeen (1h huoneenlämmössä) vuokaan, jonka halkaisija on n. 28cm.

Esikypsennetään piirakkapohjaa alatasolla 200c 10 minuuttia.

Sekoitetaan täytteen aineet kulhossa:

3 kananmunaa
0,5dl maitoa
0,5dl kermaa (ohjeessa käytetty flora 7%)
1dl Valio 3j uustoa ruokakermaa100gr kinkkusuikaleita
100gr kypsennettyä pekoni

Kaadetaan täyte piirakalle, päälle n. 1dl juustoraastetta ja uuniin alatasolle 200 astetta noin 15-20 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 108 grammaa

Centrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekonikuutio, atria 140g pakkaus90g315kcal12.6g0.5g28.8g0g
Kinkkusuikale, savu, pouttu 7% 230g90g114kcal10.8g3.6g6.3g0.9g
Flora kevyt ruoka 7%45g38kcal0.5g2g3.2g0g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g90g108kcal3.1g3.2g9g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen45g15kcal1.5g2.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu180g227kcal19.8g0.5g16.2g0g
Piirakkataikina/ruisperuna/100g360g1332kcal16.2g111.6g90g13.3g
Juustoraaste Arla Magre 17%72g202kcal20.9g1.8g12.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1944g4702kcal170.8g250.8g331.4g28.4g
Valittu annoskoko972g2351kcal85.4g125.4g165.7g14.2g
Annoskoko puolitettuna486g1176kcal42.7g62.7g82.9g7.1g
Arvot/100g100g242kcal8.8g12.9g17g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73224