Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 81g102kcal8.9g0.2g7.3g0g
Sokeri 79g320kcal0g78.8g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g23g72kcal4.2g9.5g1.9g4.2g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl121g446kcal14.5g89.2g2.5g4.2g
Leivinjauhe 7g12kcal0.4g2.6g0g0g
Neljänviljanhiutale 28g92kcal2.8g16.1g1g3.2g
Fariinisokeri33g132kcal0g32.4g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2.8g10kcal0.1g2.2g0.1g0g
Rypsiöljy 42g369kcal0g0g41.7g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 93g42kcal2.8g4.5g1.4g0g
Raparperi 464g156kcal3.2g25.5g0.5g6.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1944g3507kcal73.8g522g112.8g36.2g
Valittu annoskoko972g1753kcal36.9g261g56.4g18.1g
Annoskoko puolitettuna486g877kcal18.5g130.5g28.2g9.1g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.9g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112733