Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 4664g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g594g1899kcal67.7g362.7g16.6g71.8g
Siirappi 85g256kcal0.1g62.8g0g0g
Suola, annos 3g42g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 115g320kcal17.2g29.8g4.9g44.6g
Vehnälese 127g290kcal16.9g19.6g5.7g47.7g
Ruisjauho (Rainbow)424g1357kcal42.4g267.1g9.8g59.4g
Vehnäjauho puolikarkea 3583g12292kcal365.1g2507.8g43g125.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl95g859kcal0g0g95.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19456g34545kcal1018.8g6499.6g350.8g697.8g
Valittu annoskoko9728g17272kcal509.4g3249.8g175.4g348.9g
Annoskoko puolitettuna4864g8636kcal254.7g1624.9g87.7g174.5g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112885