Briam ver 2

Vähähiilarisempi ja helpompi briam!
Sopii minkä vaan lihan lisukkeeksi, kasvissyöjälle myös sellaisenaan kelpo ateria.

1 kesäkurpitsa
2 punasipulia
3 tomaattia tai purkki tomaattimurskaa
pippuria
oreganoa
oliiviöljyä
vettä
(sitruunamehua)
(muita mausteita maun mukaan)

Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi, sipuli lohkoiksi ja tomaatti kuutioiksi.

Laita kaikki sekaisin uunivuokaan, kaada päälle oliiviöljyä 1 dl tai niin paljon kuin kantti kestää.

Kaada lopuksi vettä niin, että vihannekset peittyvät.

Mausta mielesi mukaan, esim.

valko- ja mustapippuria, oreganoa, minttua, sitruunaa...

Kypsytä 175-asteisessa uunissa vähintään tunti.

Lisää sitten kuutioitu feta, nosta uunin lämpö 200 asteeseen ja anna olla noin 15 min.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 279 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 394g71kcal2.2g9.9g1.6g2.8g
Juusto, salaattijuusto, rasvaa 10-13 %, lehmänmaito, suolaliemessä 175g342kcal28g6.5g22.8g0g
Tomaattimurska 263g77kcal1.5g13.9g0.5g5g
Punasipuli, kuorittu, 100g105g28kcal1.4g5g0.2g1.8g
Oliiviöljy 39g349kcal0g0g39.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1953g1735kcal66.2g70.6g129g19.2g
Valittu annoskoko977g867kcal33.1g35.3g64.5g9.6g
Annoskoko puolitettuna488g434kcal16.6g17.7g32.3g4.8g
Arvot/100g100g89kcal3.4g3.6g6.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=343652