Kermainen lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo ja huuhtele.

Leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata rasva kattilaan ja lisää joukkoon kasvikset.

Kääntele muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja liemikuutiot ja maustepippuri.

Keitä kasviksia kunnes ovat lähes kypsiä.

Lisää joukkoon pakaste lohikuutiot ja ruokakerma.

Keitä miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 488 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)280g76kcal3.6g13.4g0.6g4.8g
Purjosipuli 280g64kcal5.1g6.7g0.6g5.9g
Peruna, keskikokoinen 60g2000g1200kcal30g260g2g18g
Porkkana, keskikokoinen 65g520g146kcal3.1g30.9g1g13g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 112g794kcal0.4g0g89.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 80g275kcal8.2g56g1g2.8g
Vesi4000g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 88g268kcal8.8g29.9g12.3g1g
Lohikuutiot, Rainbow (pakaste)1600g1920kcal320g0g56g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)800g680kcal8g28g56g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19520g10844kcal774.4g849.8g438.2g91g
Valittu annoskoko9760g5422kcal387.2g424.9g219.1g45.5g
Annoskoko puolitettuna4880g2711kcal193.6g212.5g109.6g22.8g
Arvot/100g100g56kcal4g4.4g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=180904