Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)640g2432kcal3.2g41.6g256g0g
Sokeri 96g390kcal0g95.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1300g4461kcal132.5g910g15.6g45.5g
Vesi180g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys800g2800kcal6.4g696g0g0g
Sokeri 680g2760kcal0g679.3g0g0g
Vesi1000g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore16g4kcal0g1.4g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g2400g8208kcal386.4g0g732g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)240g912kcal1.2g15.6g96g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g2400g888kcal216g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton40g8.4kcal0.1g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19584g45726kcal1491.6g4880.8g2199.2g91g
Valittu annoskoko9792g22863kcal745.8g2440.4g1099.6g45.5g
Annoskoko puolitettuna4896g11431kcal372.9g1220.2g549.8g22.8g
Arvot/100g100g234kcal7.6g24.9g11.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153922