Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 991g3114kcal104.6g588.6g21.8g54.5g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g1622g4702kcal162.1g924.2g37.3g324.3g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g99g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 90g797kcal0g0g90.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 1802g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 2703g2823kcal606.4g0g40.5g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g1982g6203kcal376.5g99.1g495.5g0g
Suola, annos 3g27g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g27g93kcal2.7g20.5g0.7g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)450g360kcal6.8g85.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19584g36183kcal2518.2g3436g1371.8g757.6g
Valittu annoskoko9792g18092kcal1259.1g1718g685.9g378.8g
Annoskoko puolitettuna4896g9046kcal629.6g859g343g189.4g
Arvot/100g100g185kcal12.9g17.5g7g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=206135