Keftedes

500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
2 kuutioitua sipulia
reilu desi korppujauhoja
1-2 rkl minttua
1½ dl punaviiniä
1 muna
suolaa
pippuria

Paistamiseen:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl jauhoja
4 rkl viiniä

Kaada viini korppujauhojen päälle ja anna vetäytyä n. 10 min. Purista ylimääräinen neste pois.

Hauduta sipulia öljyssä, kunne se pehmenee.

Sekoita kaikki ainekset hyvin.

Muotoile taikinasta (pieniä) lihapullia, jauhota ne ja paista pannulla oliiviöljyssä.

Pirskottele paiston loppuvaiheessa vielä viiniä lihapullien päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Lilli91

Lilli91 sanoi...

Minttua kannattaa laittaa ihan rohkeasti, itse laitoin 1 rkl eikä maistunut kyllä yhtään.

keskiviikko 27.02.2013 klo 19:05

AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha4504g7477kcal855.8g0g450.4g0g
Sipuli (kuorittu)1802g486kcal23.4g86.5g3.6g30.6g
Minttu, tuore (-), annos 1g9g4kcal0.3g0.8g0.1g0.6g
Punaviini 1802g1270kcal5.6g3.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 541g771kcal67.6g1.6g55.4g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 496g4381kcal0g0g495.5g0g
Korppujauho 631g2309kcal66.1g472.3g6.5g33.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19584g33398kcal2037.6g1129.6g2023g129.2g
Valittu annoskoko9792g16699kcal1018.8g564.8g1011.5g64.6g
Annoskoko puolitettuna4896g8350kcal509.4g282.4g505.8g32.3g
Arvot/100g100g171kcal10.4g5.8g10.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=342489