Vihiksen majoneesi

Ota sauvasekoitin ja korkea lasi tms. astia johon sekoitin mahtuu.

On tärkeää, että lasi on kapea.

Mittaa öljy erikseen, loput ainekset voit mitata suoraan lasiin.

Sekoita keltuaiset ja mausteet sekä etikka sekaisin.

Ala lisätä öljyä ohuena nauhan keltuaisseokseen koko ajan sauvalla sekoittaen.

Lisää öljyä varovaisesti, ettei majoneesi juoksetu.

Valmis majoneesi on paksua ja vaalean kellertävää, melkein lohkeavat kastiketta.

Jos majoneesi juoksetu voit koittaa korjata sen mittaamalla uuden keltuaisen ja sinapit joihin lisäät varovaisesti juoksettunutta majoneesi massaa.

Tämä on hyvää jossa maistuu aidot raaka-aineet, öljy, kanamuna ja sinappi.

Liki lisäaineetonta.

Kotitekoinen majoneesi säilyy jääkaapissa peitettynä 3-4 päivää kunhan se ei ole lämmennyt välillä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Jaska78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keltuainen, 20g, annos 20g958g613kcal33.5g1.9g239.4g0g
Sinappi (teollinen)383g493kcal16.9g54g23g0g
Viinietikka 718g149kcal0g3.6g0g0g
Sokeri 144g583kcal0g143.5g0g0g
Suola, annos 3g96g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 24g68kcal2.5g10.2g0.5g6.3g
Rypsiöljy 7470g66056kcal0g0g7469.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19584g135923kcal105.8g426.4g15465.2g12.6g
Valittu annoskoko9792g67961kcal52.9g213.2g7732.6g6.3g
Annoskoko puolitettuna4896g33981kcal26.5g106.6g3866.3g3.2g
Arvot/100g100g694kcal0.5g2.2g79g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393804