Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer1925g9912kcal75.1g1077.8g577.4g102g
Voi 1925g13962kcal22.9g7.7g1564.8g0g
Sokeri 1636g6641kcal0g1634.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu2117g2668kcal232.9g6.4g190.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2189g7512kcal223.1g1532.6g26.3g76.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19584g81390kcal1108g8517.8g4718g357.2g
Valittu annoskoko9792g40695kcal554g4258.9g2359g178.6g
Annoskoko puolitettuna4896g20348kcal277g2129.5g1179.5g89.3g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=438834