Oliivi-kaurasämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ennuni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g3720g13578kcal409.2g2455.2g171.1g163.7g
Vesi, vesijohtovesi 3434g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 143g107kcal18.8g1.6g0.6g9.9g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön687g4807kcal15.1g30.2g109.9g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g229g2060kcal0g0g228.9g0g
Suola, annos 3g34g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g1145g2919kcal208.3g532.2g88.1g185.4g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g57g5.7kcal0.9g0g0.1g48.6g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g343g1957kcal78.3g67g170.3g20.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19584g50867kcal1461.2g6172.4g1538g856.4g
Valittu annoskoko9792g25434kcal730.6g3086.2g769g428.2g
Annoskoko puolitettuna4896g12717kcal365.3g1543.1g384.5g214.1g
Arvot/100g100g260kcal7.5g31.5g7.9g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443214