Poropiirakka

Pohja:
2 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena
125 g margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli
125 g kylmäsavustettua poroa
200 g raejuustoa
1 ½ dl mietoa kermajuustoa raasteena (esim.

Oltermanni)
2 munaa
2 dl kevytkermaa
1 dl persiljasilppua
2 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria

Pinnalle:
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Iinuliinu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai13g47kcal1.6g9.4g0.3g0.4g
Oivariini, 60 (100g)10g54kcal0.1g0.1g5.9g0g
Vesi3.9g0kcal0g0g0g0g
Emmental, punaleima 17%13g39kcal4.5g0g2.3g0g
Keso raejuusto (Arla), annos 100g16g11kcal1.7g0.4g0.2g0g
Kylmäsavustettu poronpaistileike (Kylmänen), annos 2g10g16kcal3.4g0g0.2g0.1g
Sipuli (kuorittu)3.9g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Kanamuna, paistettu (pirkka)8.6g19kcal1.1g0g1.6g0g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g16g19kcal0.5g0.8g1.6g0g
Persilja 3.9g1.1kcal0.1g0g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana196g411kcal26.2g21.8g24.2g1.8g
Valittu annoskoko98g206kcal13.1g10.9g12.1g0.9g
Annoskoko puolitettuna49g103kcal6.6g5.5g6.1g0.5g
Arvot/100g100g210kcal13.4g11.1g12.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314891