Kasvis-peruna-fetagratiini

Paloittele kukkakaalia ja parsakaalia sekä viipaloi perunat.

Esikeitä perunoita n.5-10 min ja vihanneksia n.5 min (keitinvedessä suolaa).

Sekoita 250ml Flora Kevyt&Paksua ja 2,5dl rasvatonta maitoa sekä mausta makusi mukaan (esim.

suola, valkopippuri, muskottipähkinä).

Riko kaksi munaa erilliseen astiaan ja riko munien rakenne.

Kaada kasvikset ja perunat voideltuun vuokaan odottamaan (käytä esim.

rypsi/oliiviöljyä).

Valmista kastike: sulata 1 rkl voita/margariinia ja lisää 1 rkl öljyä.

Lisää 2 rkl vehnäjauhoja VAROVASTI, sekoita vispilällä koko ajan, älä ruskista! Lisää maito-"kerma"-seos pikkuhiljaa, koko ajan sekoittaen.

Anna kiehua muutama minuutti ja anna jäähtyä hetki (riittää, ettei kiehu enää).

Lisää munat ohuena norona jatkuvasti sekoittaen.

Heitä feta joukkoon ja anna hieman sulaa.

Kaada vuokaan kasvisten ja perunoiden päälle.

(Jos on varaa, voi päälle ripotella ihan pikkuisen juustoraastetta)

Paista uunissa 200 asteessa n. 15 min (viime minuuteiksi voit kääntää uunin oikein kuumalle, saat kauniin ruskean pinnan).

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Mipe
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaa 11g3.9kcal0.5g0.2g0g0.3g
Kukkakaali 14g3.2kcal0.2g0.3g0g0.3g
Peruna, keskikokoinen 60g28g17kcal0.4g3.6g0g0.2g
Feta, Arla Apetina 3%15g17kcal2.7g0.3g0.5g0g
Flora ruoka kevyt & paksu19g11kcal0.2g0.8g0.8g0g
Kananmuna kuoreton 9g13kcal1.1g0g0.9g0g
Rypsiöljy 3g27kcal0g0g3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana196g182kcal10.2g10.4g10.4g1.6g
Valittu annoskoko98g91kcal5.1g5.2g5.2g0.8g
Annoskoko puolitettuna49g45kcal2.6g2.6g2.6g0.4g
Arvot/100g100g93kcal5.2g5.3g5.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101275