Quiche Lorraine

Ohjeesta tulee kaksi piirasvuoallista.

Valmista pohjat: nypi margariini, suola ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen.

Taputtele pohjat piirasvuokiin jauhotetuin sormin.

Nosta pohjat jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa, kun lämmität uunin 200 asteeseen.

Kypsennä pohjia noin vartti, ennen kuin lisäät täytteen.

Valmista täyte: jos käytät purjoa, halkaise ja viipaloi se. Sipuli täytyy kuullottaa pannulla.

Pilko kinkku ja sekoita se purjoon/sipuliin.

Sekoita munat, ranskankerma, ruokakerma, mausteet ja juustoraaste.

Laita kinkku-sipuliseos esikypsennetyn pohjan päälle ja kaada lopuksi kerma-muna-juustoseos.

Jatka kypsentämistä noin puolen tunnin ajan.

Ohje on Maku-lehdestä ja erittäin yksityiskohtainen ohje löytyy sen reseptiarkistosta netissäkin.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

Mamisan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Timjami 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 10g14kcal1.2g0g1g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl11g9kcal0.1g0.5g0.7g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 11g29kcal0.2g0.3g3g0g
Juusto Emmental punaleima 17% Valio12g36kcal4.2g0g2.1g0g
Grahamjauho 3.9g13kcal0.4g2.4g0.1g0.4g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl11g36kcal1.5g6.8g0.3g0.6g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 7g50kcal0.1g0g5.6g0g
Saunapalvikinkku Atria 3%, siivu n.12 g21g19kcal3.4g0.3g0.5g0g
Sipuli (kuorittu)8.8g2.4kcal0.1g0.4g0g0.1g
Ruokasuola jodioitu 0.2g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 3.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana197g416kcal22.4g21.4g26.6g2.2g
Valittu annoskoko99g208kcal11.2g10.7g13.3g1.1g
Annoskoko puolitettuna49g104kcal5.6g5.4g6.7g0.6g
Arvot/100g100g211kcal11.4g10.9g13.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82490