Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g25g7.8kcal0.3g1.8g0.1g0.8g
Purjosipuli 13g2.9kcal0.2g0.3g0g0.3g
Tilli mauste3.1g0.5kcal0g0g0g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)4.1g5.1kcal0.4g0.1g0.3g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.9g8.4kcal0g0g0.9g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g13g21kcal0.3g0.2g2.2g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton0.9g0.2kcal0g0g0g0g
Kirjolohifilee 39g65kcal6.5g0g4.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana197g222kcal15.4g4.8g15.6g2.4g
Valittu annoskoko99g111kcal7.7g2.4g7.8g1.2g
Annoskoko puolitettuna49g56kcal3.9g1.2g3.9g0.6g
Arvot/100g100g113kcal7.8g2.4g7.9g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137307