Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 38g15kcal0.4g2.6g0.1g1g
Vesi27g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g0.6g1.9kcal0g0.1g0.2g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g5.5g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Rypsiöljy rainbow0.3g2.5kcal0g0g0.3g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g10g30kcal2.1g0.1g2.1g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g11g6.4kcal0.4g0.5g0.3g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g2.7g9kcal0.5g0g0.8g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g3.3g6.6kcal0.3g0.1g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana198g145kcal7.6g7.4g8.8g2.2g
Valittu annoskoko99g73kcal3.8g3.7g4.4g1.1g
Annoskoko puolitettuna50g36kcal1.9g1.9g2.2g0.6g
Arvot/100g100g73kcal3.8g3.7g4.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310589