Kotoinen voileipäkakku

Täyte 1:
Pienennä sienet ja purjosipuli, paista pannulla.

Kuori ja pilko sitten omena sekaan.

Lisää seokseen purkilinen viiliä.

Mausta.

Täyte 2:
Keitä 2 kananmunaa.

Lisää kananmunahakkeeseen purkillinen rajuustoa ja 50 g pehmeää margariinia.

Mausta.

Paahtoleipää tarvitaan yht.27 kpl, eli 9 kpl kuhunkin kerrokseen.

Levitä ensmmäinen kerros paahtoleipää neliön muotoisesti (3x3).

Kostuta levitetyt leivät kevyesti kasvisliemellä (1,5 tl/paahtis).

Levitä leipien päälle ensimmäinen täyte.

Asettele seuraava kerros paahtoleipää, kostuta leivät.

Lisää toinen täyte.

Lisää päälle vielä yksi kerros leipää ja kostuta leivät.

Koristele päälikerros jos haluat.

Pidä jääkaapissa useamman tunnin tai yön yli ennen tarjoilua.

*

Kotioloissa koristekerros jää usein tekemättä; mutta siihen sopisivat käytettäväksi esimerkiksi kurkku ja muut raikkaat maut.

Täytettyinä leipiä on vaikea puolittaa siististi.

Luontevasti saa tarjolle 9 kpl 3-kerroksisia annoksia.

Yksi annos täyttää vatsan pitkäksi aikaa.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 196 grammaa

Kanerva2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maggi kasvisliemikuutio 12 g/kpl1.1g3.7kcal0.1g0.2g0.3g0g
Oivariini 30% Balansia, Valio28g83kcal0.6g1g8.3g0g
Raejuusto rasvaton, maustamaton 0,3% (Valio) 200 g purkki111g72kcal14.5g2.3g0.3g0g
Kananmuna, keitetty 56g79kcal6.9g0.2g5.7g0g
Omena, keskiarvo, punnittu kuorineen 156g51kcal0.2g10.3g0.1g2.4g
Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy5.6g49kcal0g0g5.6g0g
Purjosipuli 56g13kcal1g1.3g0.1g1.2g
Viili Valio Hyla (rasvaa 1%)111g45kcal3.7g5g1.1g0g
Herkkusieni, tuore Pirkka111g28kcal2.8g3.3g0.2g0g
Paahtoleipä, Fazer moniviljatoast345g1001kcal34.5g165.7g18g15.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1960g2849kcal128.6g378.6g79.4g37.6g
Valittu annoskoko980g1424kcal64.3g189.3g39.7g18.8g
Annoskoko puolitettuna490g712kcal32.2g94.7g19.9g9.4g
Arvot/100g100g145kcal6.6g19.3g4.1g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=78554