Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha175g291kcal33.3g0g17.5g0g
Sipuli (kuorittu)35g10kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.5g3.6kcal0.3g0.6g0g0.1g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)175g44kcal1.8g9.6g0g2.5g
Basilika, kuivattu 1.3g3.3kcal0.2g0.3g0.1g0.5g
Ruokasuola jodioitu 2.8g0.1kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Paprikajauhe 0.9g2.8kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Porkkana 74g24kcal0.5g4.1g0.1g1.9g
Vehnäjauho puolikarkea 13g45kcal1.3g9.2g0.2g0.5g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 350g93kcal11.6g10.9g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%66g151kcal19g1.6g7.9g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 12g105kcal0g0g11.8g0g
Lasagnelevy Rainbow71g260kcal9.9g50.3g2.2g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1960g2066kcal157g177.4g80g17.2g
Valittu annoskoko980g1033kcal78.5g88.7g40g8.6g
Annoskoko puolitettuna490g517kcal39.3g44.4g20g4.3g
Arvot/100g100g105kcal8g9.1g4.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=119111