Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g10g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 139g521kcal20.2g79.3g10.2g13.9g
Vehnäjauho puolikarkea 339g1164kcal34.6g237.4g4.1g11.9g
Sokeri 10g42kcal0g10.4g0g0g
Suola, annos 3g3.5g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 435g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)44g313kcal0.4g0.4g34.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1960g4079kcal110.4g655g98.2g51.6g
Valittu annoskoko980g2040kcal55.2g327.5g49.1g25.8g
Annoskoko puolitettuna490g1020kcal27.6g163.8g24.6g12.9g
Arvot/100g100g208kcal5.6g33.4g5g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=126623