Quiche Lorraine

Ohjeesta tulee kaksi piirasvuoallista.

Valmista pohjat: nypi margariini, suola ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen.

Taputtele pohjat piirasvuokiin jauhotetuin sormin.

Nosta pohjat jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa, kun lämmität uunin 200 asteeseen.

Kypsennä pohjia noin vartti, ennen kuin lisäät täytteen.

Valmista täyte: jos käytät purjoa, halkaise ja viipaloi se. Sipuli täytyy kuullottaa pannulla.

Pilko kinkku ja sekoita se purjoon/sipuliin.

Sekoita munat, ranskankerma, ruokakerma, mausteet ja juustoraaste.

Laita kinkku-sipuliseos esikypsennetyn pohjan päälle ja kaada lopuksi kerma-muna-juustoseos.

Jatka kypsentämistä noin puolen tunnin ajan.

Ohje on Maku-lehdestä ja erittäin yksityiskohtainen ohje löytyy sen reseptiarkistosta netissäkin.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

Mamisan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 7g20kcal0.8g2.7g0.2g1.9g
Timjami 5.3g15kcal0.5g1.4g0.4g1.9g
Kananmuna kuoreton 964g1375kcal120.5g2.9g98.8g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl1052g894kcal14.7g46.3g73.6g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 1052g2916kcal21g31.6g294.5g0g
Juusto Emmental punaleima 17% Valio1227g3558kcal417.2g0g208.6g0g
Grahamjauho 386g1265kcal40.7g234.1g8.5g38.2g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl1052g3576kcal147.2g673.1g32.6g57.8g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 701g4980kcal5.3g2.8g560.9g0g
Saunapalvikinkku Atria 3%, siivu n.12 g2103g1893kcal336.5g29.4g54.7g0g
Sipuli (kuorittu)876g237kcal11.4g42.1g1.8g14.9g
Ruokasuola jodioitu 25g0.6kcal0.2g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 351g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19600g41456kcal2232g2132.8g2669.2g229.4g
Valittu annoskoko9800g20728kcal1116g1066.4g1334.6g114.7g
Annoskoko puolitettuna4900g10364kcal558g533.2g667.3g57.4g
Arvot/100g100g212kcal11.4g10.9g13.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82490