Hyydykekakku (mustikka-vadelma)

Irtopohjakakkuvuokaan.

Reunaan kannattaa laittaa elmukelmua tai leivinpaperia.

Irtoaa tietysti siististi niinkin, että veitsellä käy reunan ensin läpi.

(2x-> pellillinen)

Murskaa digestivekeksit hienoksi.

(180g=12-14keksiä)
Sulata voi ja sekoita muruihin.

Painele muruseos vuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Nostele rahka sekaan.

Lisää vaniljakreemijauhe(ei pakollinen).

Laita 4 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Lisää liivateliuos kermavaahtorahkaan.

Sekoita vadelmista mehua kermavaahtorahkaan ja painele marjat muruseoksen päälle vuokaan.

Kaada kermavaahtorahka vuokaan marjojen päälle ja laita hyytymään jääkaappiin toviksi.

Soseuta mustikat.

Laita 3 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Sekoita liivateliuos mustikkasoseeseen.

Kaada vuokaan hyytyneen kermavaahtorahkan päälle.

Hyydytä muutama tunti jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1089 grammaa

Jonnag86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g1620g7290kcal124.7g1101.6g259.2g58.3g
Voi (perinteinen meijerivoi)585g4212kcal0.6g0.6g468g0g
Vadelma 1530g629kcal15.3g62.7g12.2g56.6g
Maitorahka (Pirkka)2250g1485kcal270g90g6.7g0g
Vispikerma Flora 20%1800g3960kcal54g90g360g0g
Liivatelehti, gelatiini126g440kcal107.9g0g0.1g0g
Vaniljakreemijauhe, annos 100g135g540kcal0.7g116.1g6.7g0g
Mustikka metsä- 1755g773kcal8.8g112.3g10.5g57.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19602g38656kcal1164g3146.6g2246.8g345.6g
Valittu annoskoko9801g19328kcal582g1573.3g1123.4g172.8g
Annoskoko puolitettuna4901g9664kcal291g786.7g561.7g86.4g
Arvot/100g100g197kcal5.9g16.1g11.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=214739