Hyydykekakku (mustikka-vadelma)
Irtopohjakakkuvuokaan.
Reunaan kannattaa laittaa elmukelmua tai leivinpaperia.
Irtoaa tietysti siististi niinkin, että veitsellä käy reunan ensin läpi.
(2x-> pellillinen)
Murskaa digestivekeksit hienoksi.
(180g=12-14keksiä)
Sulata voi ja sekoita muruihin.
Painele muruseos vuoan pohjalle.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Nostele rahka sekaan.
Lisää vaniljakreemijauhe(ei pakollinen).
Laita 4 liivatelehteä likoamaan 5min.
Kiehauta tilkka vettä.
Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.
Lisää liivateliuos kermavaahtorahkaan.
Sekoita vadelmista mehua kermavaahtorahkaan ja painele marjat muruseoksen päälle vuokaan.
Kaada kermavaahtorahka vuokaan marjojen päälle ja laita hyytymään jääkaappiin toviksi.
Soseuta mustikat.
Laita 3 liivatelehteä likoamaan 5min.
Kiehauta tilkka vettä.
Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.
Sekoita liivateliuos mustikkasoseeseen.
Kaada vuokaan hyytyneen kermavaahtorahkan päälle.
Hyydytä muutama tunti jääkaapissa.
Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1089 grammaa
Jonnag86