Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g451g45kcal2.7g6.3g0.5g3.2g
Sokeri 77g311kcal0g76.6g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L271g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 135g45kcal0g0.7g0g0g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g2.3g0.9kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 7.2g7.8kcal0.6g1.2g0g0.2g
Tilli, tuore 36g11kcal1.3g0.3g0.3g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1962g841kcal9.2g170.2g1.6g8.4g
Valittu annoskoko981g421kcal4.6g85.1g0.8g4.2g
Annoskoko puolitettuna491g210kcal2.3g42.6g0.4g2.1g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.7g0.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108