Jauhelihakastike (Painonvartijat)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.

basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.

2. Ruskista jauheliha.

Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2399g3982kcal455.7g0g239.9g0g
Sipuli 660g200kcal8.2g31.7g1.3g11.2g
Valkosipuli 24g26kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Porkkana 780g255kcal4.8g43.3g1.6g19.9g
Lehtiselleri 450g57kcal5g4.9g0.9g4.5g
Tomaattimurska 4797g1410kcal26.9g254.2g9.6g91.1g
Punaviini 720g507kcal2.2g1.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19656g12873kcal1009.4g678.8g506.8g254.4g
Valittu annoskoko9828g6437kcal504.7g339.4g253.4g127.2g
Annoskoko puolitettuna4914g3218kcal252.4g169.7g126.7g63.6g
Arvot/100g100g66kcal5.1g3.5g2.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100216