Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 24g173kcal0.3g0.1g19.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen286g94kcal9.4g14g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai434g1518kcal52g307.9g9.1g13g
Hiiva, 50g48g29kcal6.2g0.5g0.2g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g95g55kcal8.6g4.8g0.2g0g
Suola, annos 3g2.4g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]95g133kcal13.3g13.3g3.2g45.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1968g4005kcal179.6g681.2g64.2g117.4g
Valittu annoskoko984g2003kcal89.8g340.6g32.1g58.7g
Annoskoko puolitettuna492g1001kcal44.9g170.3g16.1g29.4g
Arvot/100g100g204kcal9.1g34.6g3.3g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=92427