Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)1605g6100kcal8g104.3g642.1g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 1766g5368kcal154.5g978.2g33.5g245.4g
Leivinjauhe 80g141kcal4.2g30.3g0g0.4g
Hunaja 1284g4242kcal6.4g1037.6g0g0g
Mustikka metsä- 4816g2120kcal24.1g308.2g28.9g158.9g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 305g1021kcal0.2g248.9g0.2g4.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19712g37985kcal394.8g5415g1409.4g818g
Valittu annoskoko9856g18992kcal197.4g2707.5g704.7g409g
Annoskoko puolitettuna4928g9496kcal98.7g1353.8g352.4g204.5g
Arvot/100g100g193kcal2g27.5g7.1g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=282527