Kahden kaalin pastakastike

Ainekset

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
800 g kaalia hienonnettuna esim.

savoijinkaalia ja lehtikaalia
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
3 dl kasvislientä
3 dl kolmen juuston kermaa
100 g rouhittuja ja paahdettuja hasselpähkinöitä
400 g spaghettia
tarjolle lisäksi parmesaania

Valmistusohjeet

Pilko sipulit ja valkosipulit.

Kuullota niitä korkeareunaisessa
kasarissa noin 10 minuuttia.

Lisää hienonnetut kaalit.

Jos
käytät lehtikaalia, ruodi se ensin ennen hienontamista.

Anna kaalien hautua kasarissa kannen alla miedolla lämmöllä noin 25 min. Lisää sitruunamehu, suolaa ja pippuria.

Sekoita hyvin.

Lisää loput aineet ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.

Tarjoile keitetyn pastan ja parmesaanijuuston kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Samson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)840g227kcal10.9g40.3g1.7g14.3g
Valkosipuli 168g182kcal13.3g27.4g1g3.5g
Oliiviöljy 168g1486kcal0g0g168g0g
Lehtikaali 1680g669kcal57.8g68.2g10.1g33.6g
Kaali, valkokaali2800g591kcal33.6g95.2g5.6g58.8g
Sitruunamehu, laimentamaton280g59kcal0.8g4.5g0g0.3g
Kasvisliemivalmiste, Kania (1 kuutio/5dl vettä) Kypsennetty (Valmistuttaja lidl), annos 250g1680g101kcal3.4g6.7g6.7g0g
Kolmen juuston ruokakerma (Valio), annos 250g1680g2016kcal57.1g60.5g168g0g
Hasselpähkinä 560g3606kcal79g19g341.6g98g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19712g17872kcal511.8g643.6g1405.4g417g
Valittu annoskoko9856g8936kcal255.9g321.8g702.7g208.5g
Annoskoko puolitettuna4928g4468kcal128g160.9g351.4g104.3g
Arvot/100g100g91kcal2.6g3.3g7.1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380400