Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g2564g3385kcal564.1g0g118g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK1603g2148kcal352.6g0g96.2g0g
Lanttu 1603g462kcal16g73.7g4.8g28.8g
Porkkana 1603g524kcal9.9g89.1g3.2g40.9g
Peruna, vanha, kuorittu 1282g976kcal24.1g198.7g2.6g12.8g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g192g1058kcal1.9g1.9g115.4g0g
Milbona Maito rasvaton962g317kcal31.7g47.1g0g0g
Suola, annos 3g48g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19712g17739kcal2000.6g821g680.4g165g
Valittu annoskoko9856g8870kcal1000.3g410.5g340.2g82.5g
Annoskoko puolitettuna4928g4435kcal500.2g205.3g170.1g41.3g
Arvot/100g100g90kcal10.1g4.2g3.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443403