Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 2800g808kcal28g128.8g8.4g50.4g
Selleri, annos 50g1120g157kcal11.2g33.6g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g2800g784kcal16.8g166.6g5.6g70g
Sipuli (kuorittu)840g227kcal10.9g40.3g1.7g14.3g
Kuohukerma,valio,2dl1120g3808kcal22.4g33.6g392g0g
Juustoraaste emmental punaleima1120g4368kcal324.8g0g336g0g
Vehnäjauho, sunnuntai56g196kcal6.7g39.8g1.2g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19712g20695kcal841.6g885.4g1489.8g272.8g
Valittu annoskoko9856g10347kcal420.8g442.7g744.9g136.4g
Annoskoko puolitettuna4928g5174kcal210.4g221.4g372.5g68.2g
Arvot/100g100g105kcal4.3g4.5g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465