Jamie oliverin pizza

Pohja;
3dl puolikarkea vehnäjauho
4,5dl durumjauho
reilu 1tl suolaa
3dl kädenlämpöistä vettä
3tl sokeria
8g kuivahiivaa

1. Liuota kädenlämpöiseen veteen sokeri ja kuivahiiva. 2. Sekoita loput kuivat aineet ensin keskenään ja lisää sen jälkeen nesteeseen. 3. Vaivaa taikinasta kimmoisa pallo. 4. Jätä taikina levähtämään n. 15minuutiksi, ja valmistele sillä aikaa täytteet.

Kauli taikinasta kaksi pellin kokoista pohjaa.

Täytä pizza haluamallasi tavalla.

(tässä ohjeessa/kalorimäärässä käytetty molempiin pellillisiin yhteensä 2prk tomaattipyrettä, 150g punaleimaemmentalia, 800g raejuustoa, 2prk tonnikalaa sekä 1pss kinkkusuikaleita) Pohjalle tomaattipyre, seuraavaksi juustot ja sitten muut täytteet.

Paista uunin yläosassa 250asteessa n. 10min.

Pizzasta tulee parempi jos sen paistaa öljytyn folion päällä ritilällä.

Pizza jaetaan 8osaan/pellillinen, yksi annos painaa n. 137g.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Marjab
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 880g3021kcal89.7g616.2g10.6g30.8g
Vehnäjauho, durum 1490g5285kcal193.7g938.5g36.8g187.7g
Sokeri 54g220kcal0g54.1g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g36g0kcal0g0g0g0g
Tonnikalapalat vedessä, Pirkka1354g1490kcal338.6g0g13.5g0g
Kinkkusuikale Pirkka1129g1163kcal203.1g20.3g28.2g0g
Tomaattipyree, Pirkka632g518kcal21.5g120.1g6.3g6.3g
Juustoraaste emmental punaleima677g2641kcal196.4g0g203.1g0g
Raejuusto, Milbona, Lidl3612g3250kcal577.8g90.3g72.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19728g35174kcal3241.6g3679g741.4g449.6g
Valittu annoskoko9864g17587kcal1620.8g1839.5g370.7g224.8g
Annoskoko puolitettuna4932g8794kcal810.4g919.8g185.4g112.4g
Arvot/100g100g178kcal16.4g18.6g3.8g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=232960