Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g6.2g2.2kcal0g0.4g0.1g0g
Fenkoli, annos 100g250g78kcal3.1g18.2g0.5g7.8g
Purjosipuli 125g29kcal2.3g3g0.3g2.6g
Tilli mauste31g5.3kcal0.4g0.3g0.3g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)41g51kcal3.8g1.1g3.2g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl9g84kcal0g0g9.4g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g125g213kcal2.5g2g21.5g0.8g
Sitruunamehu, laimentamaton9g2kcal0g0.2g0g0g
Kirjolohifilee 391g646kcal65.4g0g43g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1975g2218kcal155g50.4g156.6g22.4g
Valittu annoskoko988g1109kcal77.5g25.2g78.3g11.2g
Annoskoko puolitettuna494g555kcal38.8g12.6g39.2g5.6g
Arvot/100g100g112kcal7.8g2.6g7.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137307