Punainen kasvis-sosekeitto

1. Kuori sipulit ja valkosipulit

2. Pilko kaikki kasvikset pienehköiksi kuutioiksi.

3. Lisää oliiviöljy laakeaan kattilaan, anna lämmetä hetken.

Lisää pilkotut kasvikset kattilaan, ja anna niiden pehmetä n. 10 min ajan välillä sekoitellen.

4. Kun kasvikset ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska, tomaattimehu ja mausteet (täysin mielenmukaan, itse tykkään vahvemmasta mausta), ainakin ripaus kaikkia.

Lisää myös chiliä halutessasi!

5. Soseuta keitto sauvasekoittimella, kun keitto on vielä murskan ja mehun jäljiltä viileää.

6. Nosta takaisin liedelle ja anna lämmetä.

Valmista on, herkullista sekä lämpimänä että kylmänä, sopii hyvin esim vaalean leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 412 grammaa

Ippeliina

Molli sanoi...

Oli tosi hyvää, itse käytin kyllä normaalia tomaattisosetta ja lisäsin vihreetä salsa verdeä muutaman lusikallisen. Oli kuitenkin niin hyvää, että krantummatkin syöjät tykkäsivät santsikieroksille saakka.

sunnuntai 18.01.2009 klo 21:33

AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 1380g404kcal13g62.1g5.5g26.2g
Kesäkurpitsa1200g204kcal4.8g30g7.2g8.4g
Sipuli 660g200kcal8.2g31.7g1.3g11.2g
Valkosipuli 60g65kcal4.7g9.8g0.4g1.3g
Tomaattimurska (chili) (Eldorado), annos 400g2339g561kcal28.1g100.6g4.7g0g
Tomaattimehu (Eldorado), annos 200g2999g540kcal30g90g30g0g
Mustapippuri 18g50kcal2g6.9g0.6g4.8g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 12g34kcal1.2g5.1g0.3g3.1g
Basilika, kuivattu 9g23kcal1.3g1.8g0.4g3.6g
Vesi, vesijohtovesi 1200g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19776g4161kcal186.6g676g100.8g117.2g
Valittu annoskoko9888g2081kcal93.3g338g50.4g58.6g
Annoskoko puolitettuna4944g1040kcal46.7g169g25.2g29.3g
Arvot/100g100g21kcal0.9g3.4g0.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=96243