Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 75g57kcal1.4g11.5g0.1g0.7g
Kananmuna kuoreton 8.2g12kcal1g0g0.8g0g
Korppujauho 4.5g16kcal0.5g3.4g0g0.2g
Rypsiöljy 3g26kcal0g0g3g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 6g40kcal1.6g0.4g3.5g0.7g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g2.2g1.3kcal0.2g0.4g0.1g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana198g305kcal9.4g31.4g15g6.4g
Valittu annoskoko99g153kcal4.7g15.7g7.5g3.2g
Annoskoko puolitettuna50g76kcal2.4g7.9g3.8g1.6g
Arvot/100g100g154kcal4.7g15.9g7.6g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=129417