Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 28g8.1kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Selleri, annos 50g11g1.6kcal0.1g0.3g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g28g7.9kcal0.2g1.7g0.1g0.7g
Sipuli (kuorittu)8.4g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Kuohukerma,valio,2dl11g38kcal0.2g0.3g3.9g0g
Juustoraaste emmental punaleima11g44kcal3.3g0g3.4g0g
Vehnäjauho, sunnuntai0.6g2kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana198g208kcal8.6g8.8g15g2.6g
Valittu annoskoko99g104kcal4.3g4.4g7.5g1.3g
Annoskoko puolitettuna50g52kcal2.2g2.2g3.8g0.7g
Arvot/100g100g105kcal4.3g4.4g7.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465