Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 19g60kcal4.6g8.6g0.4g1.7g
Vesi, vesijohtovesi 70g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.5g4.1kcal0g0g0.5g0g
Sipuli 2.8g0.9kcal0g0.1g0g0g
Pinaatti 7g0.9kcal0.1g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana199g131kcal9.4g17.4g1.8g3.6g
Valittu annoskoko99g66kcal4.7g8.7g0.9g1.8g
Annoskoko puolitettuna50g33kcal2.4g4.4g0.5g0.9g
Arvot/100g100g66kcal4.7g8.8g0.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120385