Papu-vehnäsalaatti

Tämä on yksi variaatio kovasti tykkäämistäni keitetyistä pavuista.

Olen hullaantunut niihin, vaikka eihän säilykepavuissakaan vikaa ole. Papuja on kuitenkin helppo kypsentää itse: osta pussillinen kuivattuja papuja, laita sopiva annos likoamaan kulhoon yön yli ja keitä aamulla 15-60 minuuttia (riippuu lajikkeesta, pussissa on ohjeet).

Pakasta annosrasioihin ja sitten onkin kätevästi aina käden ulottuvilla annos papuja!

Salaatin valmistus: Keitä kokonaiset tai rikotut vehnäsuurimot.

Pilko maustekurkku ja sipuli, paahda seesaminsiemenet paistinpannulla, raasta juusto ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Lisää maun mukaan hieman suolaa tarvittaessa ja mausta sopivaksi katsomallasi tavalla.

Esim. persilja, jeera, mustapippuri sopivat hyvin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnärouhe kokojyvästä 10g31kcal1.1g5.5g0.2g1g
Papu valkoinen, keitetty 40g43kcal3.4g5.6g0.1g2.8g
Maustekurkku sokerisuolattu 24g4.7kcal0.2g0.7g0g0.4g
Punasipuli, kuorittu, 100g8.3g2.2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g5.2g30kcal0.9g1.2g2.6g0.6g
Viinietikka balsami1g0.4kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g8.5g13kcal0.1g0.5g1.1g0.1g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g2.3g8.9kcal0.8g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana199g265kcal13.2g27.8g9.2g10g
Valittu annoskoko99g133kcal6.6g13.9g4.6g5g
Annoskoko puolitettuna50g66kcal3.3g7g2.3g2.5g
Arvot/100g100g134kcal6.6g14g4.6g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84481