Kaalilaatikko

Suikaloi kaali ja sipuli.

Laita ne kiehuvaan, suolattuun veteen (tai suolan sijaan voi laittaa kasvisliemikuutio x2). Anna kiuhua kunnes kaali pehmenee hieman.

Paista jauheliha ja mausta esim.

grillimausteella.

Keitä riisi lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä.

Kun kaali on pehmennyt, kaada nesteestä suurinosa pois (säästä n. 5dl).

Yhdistä sipuli-kaaliseos, keitetty riisi sekä jauheliha keskenään.

Lisää siirappi, soija sekä halutessasi kerma (hyvää tulee ilman kermaakin).

Kaada seos voideltuun uunivuokaan, päälle hieman korppujauhoja ja sitten uuniin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mammu84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali40g8.4kcal0.5g1.4g0.1g0.8g
Kariniemen kananpojan jauheliha (Kariniemi), annos 400g10g13kcal1.5g0g0.9g0g
Rypsiöljy Kultasula (Ravintoraisio oy), annos 16g0.4g3.6kcal0g0g0.4g0g
Sipuli (kuorittu)10g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Siirappi 3.5g11kcal0g2.6g0g0g
Soijakastike 1.5g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Korppujauho 0.6g2.3kcal0.1g0.5g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g8.2g4.5kcal0.3g0.5g0.2g0g
Täysjyväriisi Risella keitetty (Risella), annos 100g15g18kcal0.4g3.7g0.2g0.3g
Kariniemen kalkkunan paistijauheliha (Kariniemi), annos 200g10g14kcal1.9g0g0.7g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.3g0.8kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana199g157kcal9.8g18.6g5.2g2.6g
Valittu annoskoko100g79kcal4.9g9.3g2.6g1.3g
Annoskoko puolitettuna50g39kcal2.5g4.7g1.3g0.7g
Arvot/100g100g79kcal4.9g9.3g2.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113364