Kurpitsasämpylät

30 g hiivaa
6 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1½ rkl hienojakoista merisuolaa
1 rkl siirappia
1 l raastettua kurpitsaa tai kesäkurpitsaa kuorineen
6–8 dl vehnäjauhoja
voiteluun ja koristeluun
1 muna
paahdettuja ja suolattuja öljykurpitsan siemeniä
unikonsiemeniä

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää öljy, suola, siirappi ja raastettu kesäkurpitsa.

Vaivaa joukkoon vehnäjauhot.

Taikinan tulee olla kohtuullisen löysää.

Vaivaa taikinaa vielä hetki jauhotetulla pöydällä ja siirrä se sitten öljyttyyn kulhoon.

Kohota 1–2 tuntia.

2. Leivo taikinasta haluamasi kokoisia sämpylöitä jauhotetulla pöydällä.

Lisää jauhoja tarvittaessa leipomisvaiheessa.

Anna sämpylöiden nousta pellillä noin puoli tuntia.

Voitele sämpylät munalla.

Ripottele päälle kurpitsan- ja unikonsiemeniä.

Paista sämpylät kypsiksi 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 177 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva, 50g1.1g0.7kcal0.1g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 23g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 1g9kcal0g0g1g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 0.8g2.3kcal0g0.6g0g0g
Kurpitsa 38g6kcal0.3g0.8g0g0.8g
Vehnäjauho puolikarkea 34g116kcal3.4g23.6g0.4g1.2g
Kananmuna kuoreton 2.1g2.9kcal0.3g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana199g273kcal8.2g50g3.2g4g
Valittu annoskoko100g137kcal4.1g25g1.6g2g
Annoskoko puolitettuna50g68kcal2.1g12.5g0.8g1g
Arvot/100g100g137kcal4.1g25.1g1.6g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=252206