Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 59g522kcal0g0g59.1g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g25g33kcal3.3g0.1g2.1g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl4.4g6.2kcal0.2g0.4g0.4g0g
Sitruunamehu, laimentamaton4.4g0.9kcal0g0.1g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)4.4g0.9kcal0g0.3g0g0g
Ruokasuola jodioitu 2.2g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana200g1127kcal7g1.8g123.2g0g
Valittu annoskoko100g563kcal3.5g0.9g61.6g0g
Annoskoko puolitettuna50g282kcal1.8g0.5g30.8g0g
Arvot/100g100g564kcal3.5g0.9g61.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485