Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Valkosipuli 9g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g30g97kcal3g22.5g0.7g3.3g
Linssi-punainen (raaka)43g130kcal10.6g21.3g0.4g3.8g
Juuriselleri 61g19kcal0.8g2.8g0.1g1.9g
Palsternakka 68g43kcal0.3g8g0.3g3.1g
Oliiviöljy 9g80kcal0g0g9g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g90g25kcal0.5g5.4g0.2g2.3g
Valkokaali keräkaali 225g63kcal2.7g9.1g0.4g4.7g
Lihaliemi laimennettu 60g11kcal0g1.8g0.4g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 6g18kcal0.7g0.9g1.3g0g
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1980g1037kcal41g155.2g26.2g41.6g
Valittu annoskoko990g519kcal20.5g77.6g13.1g20.8g
Annoskoko puolitettuna495g259kcal10.3g38.8g6.6g10.4g
Arvot/100g100g52kcal2.1g7.8g1.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251