Kasvisgratiini

Keitä kasvikset ( 10min), heitä voidellulle vuoalle, heitä päälle silputtu sipuli ja tomaatti.

Kuumenna kattilassa kerma ja sekoita siihen koskenlaskija nokareina.

Kaada kasvisten päälle.

Lisää suolaa ja mustapippuria ja lopuksi kuorruta juustoraasteella.

Uuniin 40min 200 astetta.

Anna vetäytyä hetki pöydällä ja syö.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Kattilii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keitetty, suolaa 1800g598kcal11.3g101.7g3.6g46.6g
Parsakaali, keitetty, suolaa 900g313kcal41.2g17.4g2.7g22.3g
Kukkakaali, keitetty, suolaa 1350g322kcal24.3g29.4g4g30.8g
Sipuli (kuorittu)675g182kcal8.8g32.4g1.3g11.5g
Kesäkurpitsa, keitetty, suolaton 900g193kcal6g26.8g4.3g7.5g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g900g183kcal5.4g34.2g2.7g12.6g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl1800g1530kcal25.2g79.2g126g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g675g1890kcal128.2g0.2g148.5g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]900g2970kcal243g0g216g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19800g16361kcal986.8g642.6g1018.2g262.6g
Valittu annoskoko9900g8180kcal493.4g321.3g509.1g131.3g
Annoskoko puolitettuna4950g4090kcal246.7g160.7g254.6g65.7g
Arvot/100g100g83kcal5g3.2g5.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378758