Kurpitsasämpylät

30 g hiivaa
6 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1½ rkl hienojakoista merisuolaa
1 rkl siirappia
1 l raastettua kurpitsaa tai kesäkurpitsaa kuorineen
6–8 dl vehnäjauhoja
voiteluun ja koristeluun
1 muna
paahdettuja ja suolattuja öljykurpitsan siemeniä
unikonsiemeniä

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää öljy, suola, siirappi ja raastettu kesäkurpitsa.

Vaivaa joukkoon vehnäjauhot.

Taikinan tulee olla kohtuullisen löysää.

Vaivaa taikinaa vielä hetki jauhotetulla pöydällä ja siirrä se sitten öljyttyyn kulhoon.

Kohota 1–2 tuntia.

2. Leivo taikinasta haluamasi kokoisia sämpylöitä jauhotetulla pöydällä.

Lisää jauhoja tarvittaessa leipomisvaiheessa.

Anna sämpylöiden nousta pellillä noin puoli tuntia.

Voitele sämpylät munalla.

Ripottele päälle kurpitsan- ja unikonsiemeniä.

Paista sämpylät kypsiksi 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 177 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva, 50g112g68kcal14.7g1.2g0.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 2240g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 101g892kcal0g0g100.8g0g
Suola, annos 3g84g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 75g225kcal0.1g55.3g0g0g
Kurpitsa 3734g593kcal28g74.7g3.7g74.7g
Vehnäjauho puolikarkea 3361g11531kcal342.4g2352.4g40.3g117.6g
Kananmuna kuoreton 205g293kcal25.7g0.6g21.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19824g27204kcal821.8g4968.4g332.6g384.6g
Valittu annoskoko9912g13602kcal410.9g2484.2g166.3g192.3g
Annoskoko puolitettuna4956g6801kcal205.5g1242.1g83.2g96.2g
Arvot/100g100g137kcal4.1g25.1g1.7g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=252206