Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 960g265kcal17.6g27.8g4.8g18.2g
Herkkusieni 640g102kcal13.4g1.9g2.1g9.6g
Sipuli (kuorittu)560g151kcal7.3g26.9g1.1g9.5g
Kiinankaali raaka 100g960g173kcal15.4g22.1g2.9g22.1g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g80g16kcal0.5g3g0.2g1.1g
Fenkoli, tuore , annos 100g192g33kcal1.7g3.5g0.4g4.6g
Porkkana 512g167kcal3.2g28.5g1g13.1g
Voi 32g232kcal0.4g0.1g26g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl24g216kcal0g0g24g0g
Paprika, punainen192g49kcal1.7g8.8g0.8g3.8g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 160g39kcal2.9g3.5g0.5g3.7g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g160g176kcal12.8g32g0g8g
Vesi4800g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl320g1088kcal6.4g9.6g112g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g320g736kcal20.8g155.5g4.2g15.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19824g6886kcal208.2g646.4g360g218.2g
Valittu annoskoko9912g3443kcal104.1g323.2g180g109.1g
Annoskoko puolitettuna4956g1722kcal52.1g161.6g90g54.6g
Arvot/100g100g35kcal1.1g3.3g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436416