Blinit

6 dl maitoa
30 g hiivaa
suolaa
250 g tattarijauhoja
200 g vehnäjauhoja
3 keltuaista
3 valkuaista kovaksi vaahdoksi vatkattuna
pilsneriä
(kirkastettua) voita paistamiseen

Liota isohkossa kulhossa kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja suola.

Sekoita joukkoon jauhot.

Peitä taikina liinalla tai kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä vähintään kuusi tuntia.

Lisää taikinaan keltuaiset.

Ohenna taikinaa hieman pilsnerillä.

Lisää taikinaan lopuksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.

Kuumenna blinipannu.

Laita pannuun hieman voisulaa ja taikinaa noin puolen sentin paksuinen kerros.

Anna paistua, kunnes taikina on hyytynyt.

Käännä bliniä ja lisää pannuun voisulaa.

Paista rapeaksi.

Blinien kanssa tarjottavaksi sopii mateen-, siian- ja/tai muikunmäti, smetana, hienonnettu sipuli, sillikaviaari, sienisalaatti, musta- tai valkopippuri.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

66tintti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 4800g3037kcal144g230.4g168g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta1600g5760kcal208g1120g33.6g56g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 480g1367kcal74.4g1g120g0g
Hiiva 240g179kcal31.5g2.6g1g16.6g
Voi 800g5803kcal9.5g3.2g650.4g0g
Tattarijauhot, annos 100g2000g7080kcal140g1520g40g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19840g46452kcal1214.8g5754.4g2026g145.2g
Valittu annoskoko9920g23226kcal607.4g2877.2g1013g72.6g
Annoskoko puolitettuna4960g11613kcal303.7g1438.6g506.5g36.3g
Arvot/100g100g234kcal6.1g29g10.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=103599