Jauhelihapizza täysjyvävehnäjauhosta (pellillinen)

Pellillinen terveellistä pizzaa!

Jos omistat viljamyllyn, jauha jyvät jauhoiksi viljamyllyllä juuri ennen valmistusta, niin taikinaan ei tule kitkerää makua niin kuin täysjyvästä härskiintyessään saattaa tulla.

Sekoita 2 tl kuivahiiva 5 dl jauhoihin.

Lisää 4 rkl oliiviöljyä.

Lisää 38 asteista vettä 2 dl.
Lisää 1 tl suolaa.

Vaivaa nyrkillä 5 min.
Jätä nousemaan 20 min.
Valmista ketsupista, oreganosta, valkosipulista ja 2 rkl oliviiöljystä kastike.

Kuullota sipulit, ja paista jauheliha.

Mausta 1 tl suolalla, valkosipulilla ja haluamillasi mausteilla.

Raasta juusto, viipaloi tomaatit.

Kaulitse pellin kokoinen levy taikinasta.

Aseta taikina nousemaan pellille 20 minuutiksi.

Levitä kastike taikinan päälle, sitten tomaatti, sitten jauheliha ja lopuksi juustoraaste.

Paista 220 asteisessa uunissa 20-25 min niin että pohjasta tulee rapea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 663 grammaa

Ukkopekka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g187g581kcal31.9g101.2g5.4g24.4g
Emmental, punaleima 17%131g381kcal44.6g0g22.3g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha262g436kcal49.9g0g26.2g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g34g304kcal0g0g33.7g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g225g46kcal1.3g8.5g0.7g3.1g
Sipuli (kuorittu)21g5.6kcal0.3g1g0g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 75g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g3.7g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g3.7g0kcal0g0g0g0g
Ketsuppi, Pirkka45g48kcal0.4g11.2g0g0.5g
Oregano, kuivattu 0.7g2.3kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Valkosipuli 6g6.5kcal0.5g1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1989g3618kcal258g246.2g176.8g57.6g
Valittu annoskoko994g1809kcal129g123.1g88.4g28.8g
Annoskoko puolitettuna497g905kcal64.5g61.6g44.2g14.4g
Arvot/100g100g182kcal13g12.4g8.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=321157