Lohinen ruis-riisirisotto

Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa.

Lisää ruis-riisisekoitus ja keitä 15-20 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.

Riisin kiehuessa kuori punasipuli ja omena.

Hienonna sipuli ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi.

Leikkaa myös graavilohi pieniksi paloiksi.

Revi rucolan lehdet pienemmiksi.

Kuumenna öljy pannulla ja kuumenna sipulia, omenaa ja herneitä.

Mausta kalamausteella.

Sekoita kuumaan ruis-riisisekoitukseen kasvisseos, lisää sekaan kala ja rucola.

Mausta sitruunamehulla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Naanu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton16g3.3kcal0g0.3g0g0g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g125g66kcal7.1g6.6g1.3g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.1g28kcal0g0g3.1g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g19g2.8kcal0.2g0.4g0g0.3g
Graavilohi, maustettu, annos 50g94g174kcal12.9g1.8g12.8g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 94g42kcal0.2g8.8g0.1g1.7g
Punasipuli, kuorittu, 100g13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Riisi & ruis (Risella)188g638kcal16.9g133.3g3.6g15g
Kasvisliemi kuutio vähärasvainen Maggi6.3g12kcal0.2g1.7g0.5g0g
Vesi438g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1990g1940kcal75.4g307g42.8g34.4g
Valittu annoskoko995g970kcal37.7g153.5g21.4g17.2g
Annoskoko puolitettuna498g485kcal18.9g76.8g10.7g8.6g
Arvot/100g100g98kcal3.8g15.4g2.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66201