Gruusialainen kaalilaatikko

Kevennetty Pirkan ohje.

Silputa kaali, hauduta vedessä kannen alla vartti.

paloittele sipulit, valkosipulit ja maustekurkut.

ruskista jauheliha omassa rasvassa ja lisää sipuli-maustekurkkuseos.

Sekoita kaalin joukkoon creme bonjour, tomaattipyre paprika, pippuri, suola ja provencen yrtttiseosta pari teelusikkaa sekä tomaattipyre.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista 200-asteisessa uunissa reilu puolituntia.

Anna vetäytyä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2655 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali506g107kcal6.1g17.2g1g10.6g
Sipuli 30g9kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Valkosipuli 7.5g8.1kcal0.6g1.2g0g0.2g
Maustekurkku sokerisuolattu 56g11kcal0.4g1.7g0.1g1g
Tomaattipyree, Pirkka38g31kcal1.3g7.1g0.4g0.4g
Paprikajauhe 1.1g3.6kcal0.2g0.2g0.1g0.4g
Mustapippuri 0.8g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 75g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 150g332kcal26.2g0g25.5g0g
Kermajuusto 17%, rainbow (Rainbow), annos 35g19g53kcal5.6g0.2g3.2g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g56g16kcal0.3g3.3g0.1g1.4g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g56g68kcal1.9g2.7g5.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1992g1279kcal86.2g70.6g72.2g29.4g
Valittu annoskoko996g640kcal43.1g35.3g36.1g14.7g
Annoskoko puolitettuna498g320kcal21.6g17.7g18.1g7.4g
Arvot/100g100g64kcal4.3g3.5g3.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316493