Parsakaaligratiini

Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 311 grammaa

Raejuusto
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 3197g1121kcal147.7g62.3g9.6g79.9g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 5596g2550kcal167.9g268.6g83.9g0g
Voi 160g1160kcal1.9g0.6g130g0g
Vehnäjauho puolikarkea 160g549kcal16.3g111.9g1.9g5.6g
Kananmuna kuoreton 440g627kcal55g1.3g45.1g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 400g1493kcal89.2g0g127.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19904g15000kcal956g889.4g796.8g171g
Valittu annoskoko9952g7500kcal478g444.7g398.4g85.5g
Annoskoko puolitettuna4976g3750kcal239g222.4g199.2g42.8g
Arvot/100g100g75kcal4.8g4.5g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222632