Parsakaaligratiini

Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 311 grammaa

Raejuusto
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 3200g1122kcal147.8g62.4g9.6g80g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 5600g2553kcal168g268.8g84g0g
Voi 160g1161kcal1.9g0.6g130.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 160g549kcal16.3g112g1.9g5.6g
Kananmuna kuoreton 440g628kcal55g1.3g45.1g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 400g1495kcal89.2g0g128g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19920g15013kcal956.4g890.2g797.4g171.2g
Valittu annoskoko9960g7506kcal478.2g445.1g398.7g85.6g
Annoskoko puolitettuna4980g3753kcal239.1g222.6g199.4g42.8g
Arvot/100g100g75kcal4.8g4.5g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222632