Porkkanasosekeitto avokadotahnalla

Tämä resepti on alunperin Glorian ruoka ja viini -lehdestä, modailin hieman sen mukaan mitä aineksia ja mausteita kaapissa oli.

Sulata voi. Kuullota pilkottua kesäkurpitsaa, porkkanaa ja perunaa voisulassa hetken.

Lisää vettä ja keittele rauhallisella lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kattilaan voi laittaa mausteita maun mukaan, itse laitoin suolaa, laakerinlehden, neilikoita ja muskottipähkinää.

Samaan aikaan kuori avokado, soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella, mausteeksi sopii sitruunamehu ja mustapippuri.

Kun kasvikset ovat kypsiä, mausta vielä vaikka garam masalalla ja basilikalla ja lisää joukkoon creme fraiche.

Soseuta sauvasekoittimella.

Annostele keitto lautaselle ja laita avokadotahnasta kokkare keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 623 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 960g1903kcal25.2g7.4g186.2g64.3g
Voi 120g871kcal1.4g0.5g97.6g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 400g1109kcal8g12g112g0g
Kesäkurpitsa zucchini 1600g289kcal9g40g6.4g11.2g
Peruna, keskikokoinen 60g480g288kcal7.2g62.4g0.5g4.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g2400g672kcal14.4g142.8g4.8g60g
Vesi, vesijohtovesi 4000g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19920g10262kcal130.4g530.2g815g279.6g
Valittu annoskoko9960g5131kcal65.2g265.1g407.5g139.8g
Annoskoko puolitettuna4980g2565kcal32.6g132.6g203.8g69.9g
Arvot/100g100g52kcal0.7g2.7g4.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=98164