Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g700g5108kcal7g7g559.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 910g3121kcal92.7g636.8g10.9g31.8g
Sokeri 84g341kcal0g83.9g0g0g
Suola, annos 3g3.5g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g140g90kcal4.9g0.3g35g0g
Vesi210g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g1400g4758kcal28g42g489.8g0g
Kananmuna kuoreton 385g549kcal48.1g1.2g39.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 140g480kcal14.3g98g1.7g4.9g
Sokeri 252g1023kcal0g251.7g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka35g140kcal0g34.6g0g0g
Raparperi 4793g1614kcal33.1g263.6g4.8g67.1g
Sokeri 595g2414kcal0g594.2g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 147g492kcal0.1g119.9g0.1g2.1g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g175g1016kcal38.3g16.6g88.5g18.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19936g42293kcal533g4299.6g2460g248.2g
Valittu annoskoko9968g21147kcal266.5g2149.8g1230g124.1g
Annoskoko puolitettuna4984g10573kcal133.3g1074.9g615g62.1g
Arvot/100g100g212kcal2.7g21.6g12.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=427431